ОБЩИ УСЛОВИЯ

Настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ уреждат взаимоотношенията между СИЛВЪР СЕЛЕКТЕД ООД - собственик на интернет магазин www.siver-selected.com от една страна и потребителите на електронния магазин. Тези условия обвързват всички потребители. С избирането на всеки един обект, линк или бутон, разположени на страниците на СИЛВЪР СЕЛЕКТЕД, с изключение на линка към настоящите Общи условия, потребителят се съгласява, приема и се задължава да спазва тези Общи условия.


ПОРЪЧКА

За да закупите стока от нашия електронен магазин, Вие трябва:

·       да сте попълнили вярно електронната регистрационна форма;

·       да сте се съгласили с настоящите Общи правила и условия;

·       да посочите точен и валиден телефонен номер и адрес за доставка;

·       да осигурите достъп и възможност за получаване на стоката.

СИЛВЪР СЕЛЕКТЕД ще поиска допълнително потвърждение на направената поръчка по телефон или електронна поща. В случай, че бъде отказана изисканата по-горе информация, това автоматично води до отказ на поръчката, с или без допълнително уведомление. СИЛВЪР СЕЛЕКТЕД си запазва правото да откаже потвърждаване, на която и да е поръчка, поради изчерпване на наличните количества или по друга причина, като уведомява потребителя за отказа си и причината за него.

Поръчката се извършва посредством избор на артикул и натискане на бутона „купи“. От „виж кошницата“ се избира бутона „плащане“ и се следват инструкциите на формата.

Всяка заявка се потвърждава от служител на СИЛВЪР СЕЛЕКТЕД и чак след това заявката се приема за актуална и започват да текат уговорените срокове. Предлаганото изделие съдържа основна информация: вид, тегло, размери и цена. Изделията са придружени със снимков материал. Внимание: цвета, който е на снимката, може да се различава от цвета на действителното изделие (особено на камъните и кристалите).

 

СРОКОВЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕ И ДОСТАВКА

Поръчки, заявени след 12:00 часа, се обработват на следващия работен ден. Срокът за изпращане на поръчката е до 3 работни дни (стандартна доставка между 24 и 48 часа) в зависимост от наличността към момента на заявката. В противен случай наш сътрудник ще се свърже с Вас за уточняване на срока за изпълнение и доставка.

СИЛВЪР СЕЛЕКТЕД работи с куриерска фирма Еконт, която прави разнос до всяка точка на България.

Куриерските такси за доставка  на поръчка под 150.00 лева са за сметка на клиента. Куриерските разходи за връщане на стока са за сметка на клиента, освен в случаите на рекламация.

Поръчки с обща стойност на стоката над 150.00 лева се изпращат до Вас за наша сметка, ако поръчката е до офис на куриерска фирма Еконт. В случаите на отказана пратка, не по вина на СИЛВЪР СЕЛЕКТЕД, транспортните разходи и в двете посоки са за сметка на клиента.

При получаване на пратката трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката.

При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

СИЛВЪР СЕЛЕКТЕД BG не носи отговорност за каквото и да е забавяне или невъзможност да изпълни задълженията си при възникването на форсмажорни обстоятелства.

 

ЦЕНИ И ПЛАЩАНИЯ

Всички обявени на сайта цени са с включен ДДС и се отнасят за едно изделие. В категория комплекти, цената е за целия комплект. В категория обеци, цената е за чифт. Цените не включват транспортни разходи , както и такса за наложен платеж. СИЛВЪР СЕЛЕКТЕД си запазва правото да променя цените на стоките.

Методи на плащане:

 • С наложен платеж – при доставка с наложен платеж стойността на стоките се заплаща в момента на получаването им. Можете да заплатите в брой или с карта.
 • По банков път – при избор на плащане по банков път трябва първо да получите потвърждение от наш сътрудник за наличие или срок за изработка на избрания продукт. След това да направите плащане по сметка на СИЛВЪР СЕЛЕКТЕД. Сроковете за доставка започват да текат от момента на получаване на направеното плащане.

 

ГАРАНЦИЯ

Гаранцията на всяко едно бижу е една година.

Сертификатът и касовата бележка или фактура, предоставени на потребителя при получаване на поръчаните продукти, заедно с настоящите общи условия, представляват пълна регулация на договорните отношения на двете страни, освен в случаите, когато потребителят е подписал отделен договор за покупко-продажба.

Гаранцията важи при проблем, възникнал поради производствен дефект /паднал камък, нарушено или изсветляло покритие и други проблеми, свързани с изработката на бижуто/.

Ако бижуто, което сте закупили от СИЛВЪР СЕЛЕКТЕД, не отговаря на Вашия размер, не е проблем да ни го изпратите отново и ние да извършим нужната промяна. В този случай корекцията влиза в гаранцията на бижуто и ще бъде необходимо да заплатите само куриерските услуги.

Можете да предявите право на рекламация до 7 работни дни след получаването, ако установите, че:

 • бижуто е с производствен дефект;
 • има несъответствие с поръчания модел.


При одобрена рекламация от СИЛВЪР СЕЛЕКТЕД можете да претендирате за една от следните опции: 

 • възстановяване на заплатената сума /сумата се възстановява в срок от 14 работни дни по банков път/;
 • заменяне на стоката с нова.

Гаранцията не се отнася при следните случаи:

 • механично увреждане като: удар, надраскване, механични деформации;
 • втора и всяка следваща корекция на размер на бижу;
 • промяна в цвета на среброто, вследствие на контакт с минерална вода, козметични или почистващи препарати;
 • при неправилно носене на бижуто от притежателя му;
 • липса на сертификат или касов бон, издадени при покупката.

Ако поради някаква причина се окаже, че избраният от Вас продукт не е подходящ за Вас или Вашите близки може да върнете закупеното бижу в срок от 14 календарни дни от получаването. Условието ни за това е:

 • бижуто да не е носено;
 • бижуто да е в първоначалния си търговски вид /не нарушени стикери и прозрачна опаковка/;
 • бижуто да е придружено с документите, издадени при покупката;
 • да са спазени всички условия по член 55 от Закона за защита на потребителите;
 • да заплатите транспортните разходи за връщане на стока.

Адресът за връщане към Силвър Селектед е:

гр. Аксаково 9154, офис на Еконт: ул. Капитан Петко Войвода №1

ПОЛУЧАТЕЛ: СИЛВЪР СЕЛЕКТЕД, телефонен номер: 0878 555 733

Възстановяване на сума се извършва по банков път в срок от 14 работни дни след получаване на върнатото бижу. Възстановява се заплатената сума за върнатите бижута, без транспортните разходи, които сте заплатили. Вашата банкова сметка можете да ни посочите по два начина: във формата за връщане на продукт или на имейл адреса на Силвър Селектед: selected.bg@abv.bg

За всякакви възникнали въпроси можете да се свържете с нас на тел: 0878555733 или на ел. поща: selected.bg@abv.bg

За всички неуредени въпроси от настоящите Общи условия между магазин СИЛВЪР СЕЛЕКТЕД  и клиента се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България. СИЛВЪР СЕЛЕКТЕД си запазва правото, по свое усмотрение и по всяко време, да променя, добавя или заличава части от Общите условия.

Информацията за продуктите и снимките са собственост на СИЛВЪР СЕЛЕКТЕД ООД. Забраняваме копирането и свалянето им! Електронният магазин СИЛВЪР СЕЛЕКТЕД не може да бъде споделян в други сайтове.